Courier

       Pilihan pengunaan Pos Ekspres sangat cepat dan selamat. Ini mengelakan pelanggan tertunggu - tunggu dan merasa risau . Tambahan pula kita boleh menjejak barangan tersebut melalui sistem yang disediakan oleh kurier. Ini memudahkan pelanggan mengesan barangan tersebut. Biasa 2-4 hari barangan akan sampai kepada pembeli mengikut lokasi anda manakala pengunaan E-Parcel Pos Malaysia pula memakan masa hampir 4 - 7 hari waktu bekerja mengikut lokasi juga . Apapun tiada jaminan oleh pihak Gdex dan Pos Laju sekiranya berlaku salah alamat, pelanggan tiada semasa penghantaran, bencana alam atau atas sebab - sebab yang munasabah.

Kadar biasa yang di kenakan oleh pihak kurier swasta adalah mengikut berat. Oleh itu kami mengikut harga berdasarkan berat sesuatu bungkusan tersebut. Oleh itu, pembeli di nasihatkan mengira sendiri jumlah berat barangan di beli atau mengunakan skala ringkas jumlah barangan yang dibeli dengan merujuk pada kadar harga yang di tetapkan oleh Pos Laju seperti berikut mengikut lokasi anda.

Penting :
Sabtu / Ahad dan Cuti Am tiada Penghantaran di buat .

Bila Barang Dihantar selepas Bayar ?

Semua barang akan kami hantar kepada Syarikat Kurier seawal pagi iaitu antara jam 8.30 pagi. Oleh itu dinasihatkan anda menjelaskan bayaran sebelum jam 7 petang sehari sebelumnya bagi memudahkan kami membungkus barangan tersebut dan menghantar keesokkan harinya. Sekiranya bayaran di buat selepas jam 7 petang, maka barangan tersebut akan di hantar 2 hari selepas itu. ( Rujuk carta di bawah ) . Oleh itu selepas bayar sebaiknya SMS kami dengan segera.

Kami akan SMS no Tracking selepas penghantaran di buat.

Berikut adalah Proses penghantaran barangan yang di beli .1.Pos Malaysia (Bungkusan Melalui Darat/Laut)

Berikut adalah jadual Kadar Bungkusan Pengeposan Melalui Darat/Laut Di Dalam Malaysia yang telah disediakan oleh POS MALAYSIA untuk rujukan anda.

Kadar Bungkusan Pengeposan Melalui
Darat/Laut Di Dalam Malaysia
bungkusan-domestik-darat-laut-pos-malaysia

2. Pos Malaysia (Bungkusan Melalui Udara Dari Semenanjung ke Sbh/Swk & Sebaliknya)

Berikut adalah jadual Kadar Bungkusan Pengeposan Melalui Udara Dari Semenanjung Malaysia ke Sabah/Sarawak & Sebaliknya yang telah disediakan oleh POS MALAYSIA untuk rujukan anda.

Kadar Bungkusan Pengeposan Melalui Udara Dari
Semenanjung Malaysia ke Sabah/Sarawak & Sebaliknya
bungkusan-domestik-udara-semenanjung-sabah-sarawak-pos-malaysia


Jangkamasa Penghantaran

Kami akan mengeposkan barangan tempahan anda menerusi perkhidamatan kurier yang disediakan oleh POS MALAYSIA. Kami akan mula menguruskan penghantaran barang tempahan anda satu hari selepas tempahan anda disahkan oleh kami (pembayaran yang tepat telah diterima). Untuk mempercepatkan lagi proses penghantaran, anda dinasihatkan menghantar SMS kepada kami menerusi nombor berikut: 012-3036792 / 019-3931649
  
PERHATIAN
Apapun berat akan berubah mengikut barangan yang anda beli dari rangkaian produk jualan kami. Pihak kami berhak mengira semula berat tersebut. Sila hubungi kami.